Υπηρεσίες Ιστοσελίδων

Διαχείριση Περιεχομένου

Διαχείριση Περιεχομένου

Το σύστημα διαχείρισης περιεχομένου (Content management system) είναι ένα λογισμικό που προσαρμόζεται σε μια ιστοσελίδα για να μπορεί να επεξεργαστεί.

Συνήθως είναι μεγάλου όγκου δεδομένων και περιεχομένου ώστε να γίνει πιο εύκολη και γρήγορη η διαχείριση, η επεξεργασία και η κατηγοριοποίηση του περιεχομένου της.

Ένα CMS δίνει την δυνατότητα δημιουργίας νέου περιεχομένου και επεξεργασίας του υπάρχοντος χωρίς την χρήση κάποιας γλώσσας προγραμματισμού. Το μόνο που χρειάζεται είναι λίγες γνώσεις χρήσης του διαδικτύου και ενός προγράμματος επεξεργασίας κειμένου όπως είναι το Word της Microsoft.

Το μόνο που χρειάζεστε για να διαχειριστείτε την ιστοσελίδα σας είναι ένας υπολογιστής με σύνδεση στο internet και ο κωδικός πρόσβασης στο σύστημα. Έτσι μπορείτε να προσθέτετε κείμενο, φωτογραφίες και ότι άλλο θέλετε από όπου και αν βρίσκετε.


Τώρα δεν χρειάζονται ειδικές γνώσεις για να ανανεώσετε το site σας. Μπορείτε με απλό τρόπο να ελέγχετε και να ενημερώνετε όσο συχνά επιθυμείτε το υλικό που εμφανίζεται στο διαδίκτυο μειώνοντας το χρόνο και το κόστος που απαιτείται για την ηλεκτρονική σας παρουσία.

Μέσα από τον browser που χρησιμοποιείτε (π.χ. Firefox, Internet Explorer), με μια ασφαλή online σύνδεση και ειδικό προσωπικό κωδικό, έχετε τη δυνατότητα οποιαδήποτε στιγμή επιθυμείτε να προσθέτετε υλικό ή να πραγματοποιείτε αλλαγές στο ήδη υπάρχον, μέσα από μια απλούστατη και ταχύτατη εφαρμογή. Δεν είναι πλέον απαραίτητη η εγκατάσταση ακριβού και πολύπλοκου λογισμικού στον υπολογιστή σας.

Επιπλέον, η μόνη προϋπόθεση είναι η ύπαρξη ενός υπολογιστή με σύνδεση στο διαδίκτυο. Αυτό σημαίνει ότι έχετε άμεση δυνατότητα πρόσβασης στο περιεχόμενο του site σας, είτε βρίσκεστε στο γραφείο, είτε στο σπίτι, είτε οπουδήποτε αλλού. Είτε πρόκειται για ένα εταιρικό site με σχετικά περιορισμένη πληροφορία, είτε για έναν μεγαλύτερο οργανισμό, είτε ακόμα για ένα portal με ανάγκη για συχνή ενημέρωση από πολλούς συντάκτες ταυτόχρονα, η αρχιτεκτονική της εφαρμογής εγγυάται ότι θα κατασκευαστεί μια λύση προσαρμοσμένη στις ανάγκες σας, χωρίς να χρειαστεί να κάνετε καμιά υποχώρηση στις απαιτήσεις σας, αλλά ούτε και να αγοράσετε ένα προϊόν με δυνατότητες που δε χρειάζεστε.